Welkom > Bestuur > 

Penningmeester - Gerhard Johannes Hendrik van Roon

Zag het levenslicht op 14 mei in het Jaar Des Heeren 1970. Na een gelukkige jeugd, in de ongelukkige omgeving van Vlaardingen, leek hij in de wieg te zijn gelegd voor een carriere als wetenschapper, welke haar aanvang dreigde te nemen met het zich toewijden aan een studie Technische Natuurkunde. Wat er dan van de wereld geworden was zullen we nooit weten, daar hij na twee jaar zijn rekenlineaal verwisselde voor een camera en zich inschreef voor een studie Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. In 1994, summa cum laude afgestudeerd, begon hij in opdracht van landelijke kranten en weekbladen nieuws en de Haagse politiek fotografisch te verslaan. Naast zijn fotografie in opdracht houdt hij zich ook bezig met eigen projecten, in 2004 kwam een fotoboek uit over het Londense Hyde Park.

Gerhard van Roon mag in zijn vrije tijd graag aan zijn 23 jaar oude Volvo sleutelen en vliegt vanaf luchthaven Zestienhoven met een PPL-SEP vliegbrevet op een Piper 28. Daarnaast is hij in het bezit van het diploma voor Maritieme Telecommunicatie, en bijzonder geinteresseerd in Rode Bourgogne en Theologie.

Gevraagd toe te treden tot het bestuur van de stichting Een en Ander, besloot hij als enige niet-ambtenaar in het gezelschap, en zelfstandig ondernemer bovendien, zich als penningmeester garant te stellen voor een gezonde financieŽle struktuur. Want tussen droom en daad staan vaak harde pegels. Een curieus detail in dit verband is dat alle inmiddels uit roulatie genomen biljetten van 100 gulden, de bruine, met beeltenis van Michiel Adriaanszoon de Ruyter, gedateerd zijn op de geboortedag van de penningmeester. De aantrekkingskracht van stichting Een en Ander moet gezocht worden in de nuance waar de stichting voor staat. Bedachtzaamheid, Eruditie maar eerst en vooral: Beschaving.