Welkom > Actueel > 

Eindelijk in de boekhandel: ‘Op het Zand’

De Groene Zaal van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte puilde uit, maandagmiddag 9 november bij de presentatie van ‘Op het Zand’. Witte-leden, geportretteerden en relaties kwamen af op de boekpresentatie, die luister werd bijgezet met een forum over de Haagse identiteit. Eén en Ander-bestuursleden Gerhard van Roonen Lars Kuipers hebben hiermee na bijna vijf jaar een punt gezet achter hun meest in het oog springende project.

‘Op het Zand’ is een boek met impressies over de Haagse chic in woord en beeld. Het portretteert typisch Haagse instituties als De Witte, het Damesleesmuseum, sigarenhandel De Graaff en de rivaliteit tussen HBS en Quick.

Daarnaast staan er interviews in het boek met Hagenaars die met hun levensverhaal symbool staan voor een bepaald kenmerkend aspect van Den Haag. De Witte-lid Freek Kragt (95), na een lange diplomatieke carričre teruggekeerd in de Residentie, is één van hen. Daarom mocht hij samen met de andere geďnterviewden, Paul Roos en Peter Klöckner, en Witte-voorzitter Henk Grootveld het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Grootveld meldde in zijn speech dat ‘Op het Zand’ volgens hem de eerste kroniek over de Haagse levensstijl is in de laatste veertig jaar.

De oplage van ‘Op het Zand’ is 1300 stuks. De verkoop nam meteen na de presentatie een aanvang, toen de aanwezigen zich verdrongen voor de tafel waar het boek te verkrijgen was. Inmiddels ligt het in de boekhandel. Donateurs van de stichting Eén en Ander ontvangen gratis een exemplaar.

‘Op het Zand’ kost €14,95 en is verkrijgbaar in Haagse boekhandels en via de website www.op-het-zand.nl.

Klik op deze link voor een overzicht van de perspublicaties over 'Op het Zand' (onderaan de pagina die nieuw opent).

Op de foto biedt fotograaf Gerhard van Roon het eerste exemplaar van 'Op het Zand' aan aan De Witte-lid Freek Kragt.